Anneloes Pabbruwee

Anneloes Pabbruwee studeerde in 2015 af aan de Fotoacademie in Amsterdam met haar projecten over jongeren. Voor de serie ‘I’ll fly with you’ won ze in 2014 de Jeunes Talents prijs bij Paris Photo.¬†Haar fotoinstallatie ‘spiegeling’ was te zien op Fotofestival Naarden in 2015.

Kijkend naar haar foto’s stap je een wereld binnen waar morgen nog ver weg lijkt, waar veel te ontdekken is, maar ook een wereld die er aan de buitenkant vaak steviger uitziet dan dat zij is.

Of Pabbruwee nou het jonge stel Elisabeth en Max en hun vriendengroep in Amsterdam volgt, de jeugd op het strand of in de stad van Napels, of de jongeren in Casablanca, we worden er deelgenoot van. Van intieme feestjes in de nacht tot de ochtend erna en de verschillende werelden van jongens en meisjes of hoe deze samenkomen. Je ziet blikken die uitdagen, ogen die onzekerheid uitstralen, jongeren die plezier maken en soms ook ver weg in hun eigen wereld verzonken zijn. Alsof de camera er niet is.

Pabbruwee’s open en nieuwsgierige manier van werken is voelbaar in haar vaak filmische beeldtaal. In haar intieme beelden schuilt een mooie balans tussen de verstilling en de energie die zo bij deze jongeren hoort.

Naast haar werk als fotograaf is Pabbruwee geluidsvrouw voor film en televisie.